Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet de Voetgangersbeweging de speelplaats?

Moev tussen lessen speelplaats hulp voetgangersbeweging220De visie van de Voetgangersbeweging valt binnen de visie Schoolomgeving 2.0 van het Octopusplan.
De focus ligt op:

  • vergroening (doelstellingen rond klimaat, ecologie en gezondheid); ontharden van de speelplaats
  • beweging en ontmoeting (doelstellingen rond recreatie, sociale cohesie en gezondheid)
  • participatie en co-creatie (doelstellingen rond betrokkenheid en participatie)

Invalshoek

Het Octopusplan streeft naar duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen en -routes. De Voetgangersbeweging verbreedt echter de aanpak omdat de rol van publieke ruimte rond scholen veel groter is dan verkeersveiligheid alleen: kinderen hebben te weinig beweging, leggen minder sociale contacten en ondervinden de nadelen van slechte luchtkwaliteit, lawaai- en geurhinder. De Voetgangersbeweging heeft aandacht voor verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit, maar ook voor vergroening, ontmoeting, beweging, participatie en cocreatie.


Met welke vragen kan je school bij de Voetgangersbeweging terecht?

De Voetgangersbeweging is zelf niet actief bezig met speelplaatsen. Wel kan je bij hen terectht voor goede raad en inspiratie énadvies rond duurzaam woon-school verkeer, veilige schoolroutes, schoolstraten, schoolomgevingen, modal-split …


Hoe ondersteunt de Voetgangersbeweging je school?

Bezoek de databank voor inspiratie.


Meer info & contact

Website Octopusplan    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Publieke ruimte    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Voetgangersbeweging    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Tel.: 03 270 06 30