Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet de Verenigde Verenigingen de speelplaats?

Moev tussen lessen speelplaats hulp Verenigde verenigingen220De Verenigde Verenigingen zet maximaal in op het ‘slim delen’ van schoolinfrastructuur zoals de speelplaats. Doel is om zoveel mogelijk schoolspeelplaatsen open te stellen voor (jeugd)verenigingen uit de buurt.


Invalshoek

Heel wat scholen willen hun infrastructuur openstellen voor verenigingen uit de buurt, maar weten niet goed hoe hieraan te beginnen. Bovendien stoten ze vaak op drempels.  
De Verenigde Verenigingen ontwikkelde een handleiding om scholen op weg te helpen alsook om gemeenten en verenigingen te inspireren. Deze handleiding omvat een stappenplan met concrete tips, goede voorbeelden en voorbeelddocumenten.


Voor welke ondersteuning kan je school bij de Verenigde Verenigingen terecht?

  • voor een stappenplan voor de verschillende fases in het proces van openstelling
  • voor de wegwijzer 'Slim Gedeeld' met tal van tips gebundeld in de vier clusters: administratieve aandachtspunten, financiële middelen, beheer & organisatie en technische- & bouwkundige tips.

Hoe ondersteunt de Verenigde Verenigingen de scholen?

De Verenigde Verenigingen biedt geen directe ondersteuning aan scholen.
Scholen kunnen wel terecht op hun website en kunnen zich laten inspireren via hun Politeia-boek.
Let wel: de handleiding en de website kwamen tot stand via een projectfinanciering die intussen afgelopen is. Voor eventuele ondersteuningsvragen kan je school terecht bij de Ambrassade en de andere betrokken partners.


Meer info & contact

Website Slim Gedeeld    Wegwijzer Slim Gedeeld    Website Verenigde Verenigingen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Tel. : 0474 77 11 26