Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet VCOV de speelplaats?

Moev tussen lessen speelplaats hulp VSK220Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen zich kunnen uitleven tijdens de speeltijd, of net tot rust kunnen komen.
Voor de VCOV moet de speelplaats een veilige, uitdagende en toegankelijke plaats zijn voor alle kinderen en jongeren. De ouderkoepel wil daarom ouders en ouderwerkingen sensibiliseren en ondersteunen bij het (helpen) realiseren van speelplaatsprojecten.

 


Invalshoek

Veel ouderwerkingen zetten zich in om speelplaatsprojecten te (helpen) realiseren. Geen enkel project is echter hetzelfde: van totaalrenovaties tot (ver)bouwplannen tot het aankopen en schenken van speeltoestellen.
De VCOV vindt het belangrijk dat ouderwerkingen goed op de hoogte zijn en weten waarmee ze rekening moeten houden. Ouders kunnen mee helpen nadenken, opbrengstactiviteiten organiseren om extra centen in het laatje te brengen of helpende handen zijn bij het uitwerken van een speelplaatsproject.

Ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie zijn een enorme troef om ouders en school samen te laten bouwen aan de ‘speelplaats van de toekomst’.


Met welke vragen kan je school/ouderwerking bij VCOV terecht?

Scholen en ouderwerkingen kunnen bij de VCOV terecht als ze op zoek zijn naar informatie, tips en advies over hoe je als ouderwerking, samen met de school, je schouders kan zetten onder een (nieuw) speelplaatsproject.


Voor welke ondersteuning kunnen scholen/ouderwerkingen bij de VCOV terecht?

De VCOV heeft een online projectdossier ‘Ouderwerking en speelplaats’ met daarin heel wat tips, leidraden en praktijkvoorbeelden voor ouderwerkingen die vragen hebben over de speelplaats of voor ouderwerkingen die samen met de school een speelplaatsproject willen uitwerken. Het dossier helpt ouderwerkingen om het hele proces rond speelplaatsprojecten in kaart te brengen, te bespreken en in overleg en samenwerking met de school en het schoolbestuur te realiseren.


Meer info & contact

Website (zoekterm 'speelplaats')  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.