Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet Springzaad de speelplaats? 

Moev tussen lessen speelplaats hulp Springzaad220Op een groene en gevarieerde speelplaats zijn er heel wat speel- en leerkansen. Rust- en verstopplekjes en creatieve hoekjes zorgen voor contact met de natuur. Andere plaatsen stimuleren actie en heel wat beweging; niet alleen lopen of voetballen, maar ook klimmen en klauteren.
Op een speelplaats is er ruimte voor uitdaging en (aanvaardbare) risico’s.


Invalshoek

Springzaad ijvert voor meer uitdagende, aangename en natuurrijke schoolspeelplaatsen waar kinderen hun plekje vinden alsook een dagelijkse portie contact met natuur.
Het gaat dan over o.a. schaduwbiedende bomen, verstopstruiken, gevelgroen en klimplanten, maar ook over beschutting voor diverse (kleine) diertjes alsook de natuurelementen aarde, water, lucht en vuur.


Hoe ondersteunt Springzaad de scholen? Waarvoor kunnen scholen bij hen terecht?

Springzaad ondersteunt scholen niet rechtstreeks op maat. Het is wel een netwerk van mensen die professioneel bezig zijn met speelnatuur in Vlaanderen en daarbuiten.
Springzaad is een aanspreekpunt dat scholen kan leiden naar mensen of bedrijven die hen concreet verder kunnen helpen. Springzaad draait volledig op vrijwillige inzet.

  1. Inspiratiedagen, activiteiten en ontmoetingsmomenten

Springzaad.be organiseert jaarlijks activiteiten om mensen samen te brengen en expertise te delen en uit te wisselen, inspirerende plekken te bezoeken … Speciaal voor leerkrachten, directies, geëngageerde ouders, e.a. .

  1. Informatie en inspiratie

  • het ‘ideeënkoffertje’ biedt fotomateriaal
  • de zoekfunctie ‘wie kan helpen’ helpt je om personen of bedrijven te vinden die de school concreet kunnen helpen met het uittekenen van een ontwerp of beplantingsplan, aanleg of workshop …
  • de maandelijkse e-nieuwsbrief informeert en inspireert met grote aandacht voor groene schoolspeelplaatsen

Meer info & contact

Website     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.