Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet Speelplaatsanimatie Don Bosco de speelplaats?

Moev tussen lessen speelplaats hulp speelplaatsanimatie don boscoOp de speelplaats staat spelen centraal in de brede zin van het woord. Er moet ruimte zijn voor ontspanning, beweging en ontmoeting. Door kinderen en jongeren aan te zetten tot spelen, bewegen ze meer en dat heeft dan weer een positieve invloed op hun mentale en fysieke gezondheid. Het bevordert ook het goedvoelen en het concentratievermogen.

Oudere leerlingen kunnen dit spelen begeleiden waardoor hun verantwoordelijkheidszin en eigenwaarde stijgen. Jongere leerlingen krijgen de kans om te spelen op een creatieve en leuke manier die aangepast is aan hun leefwereld.

Speelplaatsanimatie Don Bosco wil jongeren de kans geven om elkaar en zichzelf te leren kennen. Ze dagen jongeren uit om op een creatieve en zinvolle manier de speeltijd in te vullen. Probleemgedrag zoals spijbelen, pesten, ruzies … vermindert hierdoor want het uitdagen gebeurt op een andere manier. Bovenop dit preventieve karakter geeft speelplaatsanimatie leerlingen de kans om anderen te ontmoeten, om nieuwe activiteiten te leren kennen. 


Invalshoek

Als jeugdwerkorganisatie wil Speelplaatsanimatie jongeren stimuleren om zich in te zetten voor andere jongeren en hen laten kennis maken met vrijwillig engagement.
Bovendien wil Speelplaatsanimatie jongeren die starten op de middelbare school de kans geven om nog te spelen tijdens de speeltijd. 
De speelplaatsanimatoren plaatsen het spelen centraal en zorgen voor ruimte voor ontmoeting en ontplooiing.


Met welke vragen kan je school bij Speelplaatsanimatie Don Bosco terecht? 

Speelplaatsanimatie is iets wat je als school opbouwt doorheen de jaren. Speelplaatsanimatie wil scholen helpen met deze opstart en het uitwerken van een stappenplan. 

Scholen kunnen ook aparte vormingen aanvragen, volledig op maat van hun vraag. Enkele voorbeelden:

  • Voor speelplaatsanimatoren: Hoe maak ik een nieuw, creatief spel?
  • Voor speelplaatsanimatoren: begeleidershouding
  • Voor speelplaatsanimatoren: spelendouche
  • Voor leerkrachten: hoe begeleid ik de speelplaatsanimatoren?
  • Voor leerkrachten/directie: hoe kan ik speelplaatsanimatie opstarten op mijn school?
  • Optimaal gebruiken van ruimte en materiaal om te spelen

De prijs is afhankelijk van de aanvraag en is steeds bespreekbaar.


Meer info & contact

Website     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     Tel.: 02 16 24 16 20