Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet Leefmilieu Brussel de speelplaats?

Moev tussen lessen speelplaats hulp ISB220Leefmilieu Brussel wil speelplaatsen omvormen tot groene en inclusieve ruimtes waar leerlingen zich voluit kunnen herbronnen. Het doel is een kwaliteitsvolle natuurlijke speelruimte die zowel tijdens als na schooltijd kan gebruikt worden. Leerkrachten kunnen er hun buitenlessen mee verrijken en het brengt een verkoelende, gezellige plek in de wijk.

 


Invalshoek

Als overheidsdienst van het Brussels Gewest vindt Leefmilieu Brussel het voor het welzijn van iedere burger belangrijk dat die toegang heeft tot een groene plek in zijn buurt. Zeker stadskinderen moeten de kans krijgen om zich uit te leven en tot rust te komen in een natuurlijke omgeving.

Het creëren van groene speelplaatsen is ook cruciaal voor de klimaatbestendigheid van de stad. Het zorgt voor verkoeling tijdens hittegolven en verbetert de bodemdoorlaatbaarheid en het waterbeheer. Bovendien versterken we zo geleidelijk de biodiversiteit en beperken we geluidsverspreiding.

Leefmilieu Brussel stimuleert het educatief gebruik van deze natuur zodat leerlingen vanuit eigen ervaring kunnen leren over het belang ervan en de processen die erachter schuilen. Ze organiseert onder andere vormingen om scholen hierin te ondersteunen.


Met welke vragen kan je school bij Leefmilieu Brussel terecht?


Hoe ondersteunt Leefmilieu Brussel je school?

  • Om een eerste stap tot vergroening te zetten is er begeleiding en financiële steun voor basisonderwijs en secundair onderwijs.
  • Om een volledige speelplaats te vergroenen, lanceerde Leefmilieu Brussel in 2021 'Operatie Re-creatie'. Volg de voortgang van de 20 deelnemende scholen op de website van Bubble.

Meer info & contact

Website   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.