Speelplaats met toekomst banner
 

Hoe ziet De Ambrassade de speelplaats? 

Moev tussen lessen speelplaats hulp deAmbrassade220Kinderen en jongeren hebben nood aan ruimte. Het belang van buiten spelen, rondhangen of de buurt verkennen behoeft op zich geen verantwoording. Het is belangrijk dat ze voldoende kwaliteitsvolle ruimte ter beschikking hebben, maar die is er steeds minder. Er is méér ruimte nodig waarvan kinderen en jongeren volwaardig gebruik van kunnen maken én die ze mee kunnen, mogen en willen vormgeven.

De schoolspeelplaats is een plek waar kinderen en jongeren veel tijd doorbrengen. Gezien de druk op ruimte, stellen we die avontuurlijke, uitdagende, groene en prikkelende omgeving best open voor jeugdverenigingen en andere actoren uit de buurt.

 


Invalshoek

De Ambrassade deed onderzoek en bundelde heel wat informatie over het delen van ruimte in een handleiding: meer info


Met welke vragen kan je bij De Ambrassade terecht?

De Ambrassade reikt in een handleiding rond 'Ruimte delen' verschillende mogelijkheden en tips aan om bepaalde uitdagingen aan te pakken of problemen op te lossen. Bovendien vind je hier heel wat goede voorbeelden ter inspiratie.

De handleiding bespreekt heel praktische zaken zoals het afsluiten van een goed contract tussen de eigenaar en de verschillende gebruikers, verzekeringen en aansprakelijkheid, of hoe je aan de nodige financiële middelen komt om een gedeeld ruimte initiatief uit de grond te stampen. Maar daarnaast reikt het ook tips aan over hoe je moet omgaan met conflicten tussen verschillende gebruikers, of over hoe je een zo divers mogelijk publiek kan bereiken en zo een echte gedeelde ruimte kan creëren.


Hoe ondersteunt De Ambrassade je school?

Je vindt de handleiding via deze website.


Meer info & contact

Website     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.